Poslední články
Navigace
Toplist
Hiearchie článků
Cizrnový vegetariánský salát
200g cizrna suchá (nebo i sterilovaná, té ale asi 300g)
malá červená cibule
1 červená paprika (kapie)
2 stroužky česneku
2 hrsti čerstvých listů rukoly
šťáva z půlky citronu
olivový olej
sůl
Cizrnu den předem namočíme. Pak uvaříme do měkka a necháme okapat a vychladnout. Nedáváme do lednice. Na trošce olivového oleje krátce osmahneme na proužky nakrájenou cibuli a papriku, ke konci přidáme prlisovaný čensek a jen velice krátce dosmažíme. Čerstvé listy rukoly nasekáme na menší kousky. Vše promícháme v míse s cizrnou. Ochutíme solí a citronovou šťávou. Podáváme zchladlé, ale ne příliš studené.
malá červená cibule
1 červená paprika (kapie)
2 stroužky česneku
2 hrsti čerstvých listů rukoly
šťáva z půlky citronu
olivový olej
sůl
Cizrnu den předem namočíme. Pak uvaříme do měkka a necháme okapat a vychladnout. Nedáváme do lednice. Na trošce olivového oleje krátce osmahneme na proužky nakrájenou cibuli a papriku, ke konci přidáme prlisovaný čensek a jen velice krátce dosmažíme. Čerstvé listy rukoly nasekáme na menší kousky. Vše promícháme v míse s cizrnou. Ochutíme solí a citronovou šťávou. Podáváme zchladlé, ale ne příliš studené.